Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Rezultatele chestionarului privind siguranţa rutieră a copiilor

În luna martie, blogul Drumul în siguranţă şi Industrie Mică Prahova SA au demarat campania de educaţie rutieră a copiilor Siguranţa ta contează şi în trafic! Ca parte a acestei campanii a fost distribuit un chestionar privind siguranţa rutieră a celor mici.

Chestionarul a fost distribuit în perioada 15-31 martie, 2016, în două şcoli din municipiul Ploieşti, dar şi online, via blogul Drumul în siguranţă.

Cea mai mare parte dintre repondenţi sunt femei, 72,2%, cu copii (61,1%), având un nivel de educaţie superior (master sau facultate) în procent de 88,8%, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani (77,8%).

Majoritatea celor intervievați au fost de acord că măsurile abordate în județ sau la nivel național pentru siguranța rutieră a copiilor sunt insuficiente (72,2%), rolul principal în educația rutieră a acestora revenindu-i familiei (61,1%). Repondenții chestionarului au fost de acord, în cea mai mare parte, că cei mici nu sunt conștienți de riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere. 61,1% dintre cei care au răspuns acestui chestionar consideră că foarte puţini dintre copiii şcolari sau preşcolari sunt familiarizaţi cu regulile de circulaţie. Atât orele de educație rutieră, cât și discuțiile cu părinții au fost considerate de repondenți ca fiind eficiente în educarea copiilor privind siguranța rutieră (55,6%).

Evaluarea impactului broșurii Siguranța ta contează și în trafic!

La încheierea campaniei, profesorii/învățătorii din două școli din municipul Ploiești au avut bunăvoința de a răspunde întrebărilor de evaluare a impactului distribuirii broșurii adresate celor mici.

Astfel, potrivit acestora, broșura a avut un impact foarte bun în rândul celor mici sau excelent, majoritatea împărtășind această opinie (91,7%). Nivelul de asimilare a regulilor prezentate în broșură a fost considerat ca fiind excelent și foarte bun, copiii fiind atrași de imaginile colorate și limbajul simplu, pe înțelesul lor. În opinia educatorilor, broșura cu titlul Siguranța ta contează și în trafic! va influența mult sau foarte mult circulația micilor pietoni, 91,7% dintre învățatorii/profesorii care au răspuns sondajului fiind de acord cu acest lucru.

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter