Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Campanii de siguranță rutieră

Preocuparea continuă demonstrată de Industrie Mică Prahova SA pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România s-a manifestat prin semnarea în anul 2012 a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, dar şi prin numeroase iniţiative în acest domeniu, dintre care amintim:

  1. Siguranţa ta contează şi în trafic! – campanie pentru siguranţa rutieră a copiilor derulată în anul 2016 şi 2019
  2. Ai liber la deplasări fără evenimente! 2018

Cele două campanii mai sus menţionate au fost nominalizate în cadrul Galei Comunităţii Prahovene în anii 2018 şi 2019. De asemenea, campania „Siguranța ta contează și în trafic!” a participat, în anul 2017, la „Premiile pentru excelență în siguranța rutieră” organizate de Carta Europeană a Siguranței Rutiere.

Blogul Drumul în siguranţă, lansat ca parte a angajamentului asumat de Industrie Mică Prahova odată cu semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, aduce în mod costant în atenţia opiniei publice problematica siguranţei rutiere şi importanţa unei bune semnalizări în trafic.

Marcajele rutiere nu sunt folosite pentru cosmetizarea drumurilor la început de primăvară. Prin articolele publicate pe blogul Drumul în siguranţă, societatea încearcă să accentueze atât rolul marcajelor cât şi al indicatoarelor rutiere în reducerea numărului victimelor din evenimentele de pe şosele.

SĂPTĂMÂNA FĂRĂ EVENIMENTE RUTIERE

septembrie 2023

Industrie Mică Prahova SA continuă să se implice în reducerea numărului victimelor accidentelor de circulație prin sprijinirea Zilelor Siguranței Roadpol, succesorul Proiectului Edward organizat de TISPOL și susținut de Comisia Europeană. Astfel, în perioada 16-22 septembrie 2023, blogul Drumul în siguranță și pagina de Facebook a acestuia, organizează din nou Săptămâna fără evenimente rutiere, eveniment online care va consta în o serie de articole și infografice privind teme precum viteza, consumul de alcool, rolul marcajelor rutiere și al indicatoarelor, dar şi statistici privind accidentele rutiere difuzate zilnic sub hashtagul #Roadsafety sau #Zeromeanslife. Evenimentul este înregistrat ca ACȚIUNE DE MOBILITATE în cadrul SĂPTĂMÂNII MOBILITĂȚII EUROPENE 2023.

VITEZA – O CAUZĂ PRINCIPALĂ A ACCIDENTELOR RUTIERE
februarie 2023

Odată cu aniversarea a 10 ani de la crearea blogului Drumul în siguranţă, Industrie Mică Prahova SA aduce în atenţia publică un nou studiu dedicat îmbunătăţirii siguranţei rutiere, de data aceasta abordând problema vitezei. Studiul VITEZA – o cauză principală a accidentelor rutiere caută să contribuie la diminuarea numărului foarte mare de accidente rutiere la nivel naţional prin discutarea factorilor care influenţează viteza autovehiculelor şi propunerea de soluţii privitoare la managementul vitezei.

DRUMURI SIGURE PENTRU TOŢI

noiembrie 2022

Industrie Mică Prahova SA și blogul Drumul în siguranță se alătură și în acest an campaniei Road Safety Week iniţiată de Fundaţia Brake şi organizată în perioada 14 – 20 noiembrie. Tema din acest an este „Drumuri sigure pentru toți” și are scopul de a reuni comunități și profesioniști din domenii diferite cu scopul reafirmării dreptului fiecărei persoane de a se deplasa în siguranță pe șosele. Mesajul central al campaniei este că viața fiecărui om contează pe șosea, indiferent de unde vine acesta și de modalitatea de transport pe care o alege.   Materialele distribuite acoperă teme actuale precum: circulaţia pe drumurile rurale, viteza, neatenția la volan, conducerea sub influenţa alcoolului, dar includ şi soluţii privind managementul flotelor, deplasarea în siguranță a copiilor şi a altor categorii vulnerabile în trafic precum bicicliştii sau motocicliştii. O zi specială – 20 noiembrie – este dedicată comemorării victimelor din trafic, astfel participând la Ziua Mondială a Comemorării Victimelor din Accidente Rutiere.

ŞOSELE PENTRU FIECARE – septembrie 2022

Pentru al treilea an consecutiv, Industrie Mică Prahova SA continuă susţinerea iniţiativei ROADPOL de promovare a importanţei siguranţei rutiere, de această dată prin campania Şosele pentru fiecare, demers iniţiat cu scopul diminuării numărului victimelor în trafic prin promovarea comportamentului responsabil atât din partea pietonilor, cât şi a conducătorilor auto, bicicliștilor și a altor utilizatori ai drumului. Campania, derulată online în perioada 16 – 22 septembrie 2022, constă în o serie de articole, infografice și postări pe blogul Drumul în siguranță și pe pagina de Facebook a acestuia.

PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

februarie 2022

La zece ani de la semnarea Cartei Europene a Siguranței Rutiere, Industrie Mică Prahova SA și blogul Drumul în siguranță lansează studiul „Prevenirea accidentelor rutiere,” unicul de acest gen din România la acest moment. Studiul se bazează pe cele mai recente statistici europene și la nivel mondial în domeniul siguranței rutiere și conține sugestii și referiri cu privire la metodele de calmare a traficului și diminuare a numărului victimelor pe șosele.

Vizualizare document PDF: Prevenirea accidentelor rutiere

EROII SIGURANȚEI RUTIERE, noiembrie 2021

Campania „Eroii siguranței rutiere,” derulată în perioada 15-21 noiembrie 2021, prezintă pe acei oameni care sunt implicați în siguranța rutieră a drumurilor sau contribuie la salvarea celor accidentați. Aceștia pot fi: agenți de circulație, medici, pompieri, ingineri constructori, educatori sau angajatori. În această categorie sunt incluși toți cei care folosesc drumurile în mod responsabil, protejându-se pe ei și pe cei din jurul lor. Materialele puse la dispoziție în campanie sunt: o broșură despre eroii siguranței rutiere, un material privitor la inițiative de limitare a vitezei în UE, câteva sfaturi pentru copii și părinți și o scrisoare către părinți și educatori. Data de 21 noiembrie este un eveniment important: Ziua mondială a comemorării victimelor accidentelor rutiere. Vom marca această dată prin postări pe pagina de Facebook a blogului Drumul în siguranță.   

PE STRADĂ, ÎN SIGURANȚĂ! – septembrie 2021

Între 16 şi 23 septembrie, Industrie Mică Prahova SA a continuat demersul iniţiat anul trecut prin blogul Drumul în siguranță și pagina de Facebook a acestuia, ca parte a ROADPOL Safety Days. Proiectul de anul acesta poartă numele Pe stradă, în siguranţă! şi abordează două teme importante: comportamentul şoferilor şi al pietonilor şi viteza excesivă. Pe durata evenimentului au fost publicate în fiecare zi articole și infografice sub hashtagul #Stradainsiguranta.

AI GRIJĂ CUM CONDUCI! – septembrie 2020

Campanie de informare și conștientizare constând în o serie de articole, postere şi infografice publicate timp de o săptămână pe pagina de Facebook (link) a blogului Drumul în siguranţă. Acestea au avut scopul de susţine ROADPOLSafetyDays şi au abordat teme precum viteza, conducerea preventivă, neatenţia la volan etc.

COPIII ŞI DRUMUL - PRIMUL STUDIU PRIVIND COMPORTAMENTUL COPIILOR ÎN TRAFIC iunie 2020

Industrie Mică Prahova SA şi Drumul în siguranţă au creat primul studiu privind comportamentul copiilor în trafic din România. Studiul abordează cele mai importante aspecte ale modului în care cei mici înţeleg traficul precum şi percepţia acestora privind realitatea înconjurătoare. Studiul „Copiii și drumul” este înscris la „Premiile pentru excelență în siguranța rutieră 2021” organizate de Carta Europeană a Siguranței Rutiere. Totodată, acesta este înregistrat ca ACȚIUNE DE MOBILITATE (MOBILITY ACTION) ca parte a SĂPTĂMÂNII MOBILITĂȚII EUROPENE 2021.

Vizualizează document PDF: Copiii și drumul

SĂPTĂMÂNA FĂRĂ EVENIMENTE RUTIERE septembrie 2018

Industrie Mică Prahova SA a decis să se implice în reducerea numărului victimelor accidentelor de circulație prin sprijinirea Proiectului Edward organizat de TISPOL și susținut de Comisia Europeană. Astfel, în perioada 16-21 septembrie 2018, societatea a derulat o campanie online prin blogul Drumul în siguranță și pagina de Facebook a acestuia (link). Campania denumită Săptămâna fără evenimente rutiere a constat în articole și infografice privind teme precum viteza, consumul de alcool, rolul marcajelor rutiere și al indicatoarelor, dar şi statistici privind accidentele rutiere care au fost difuzate zilnic sub hashtagul #ProjectEDWARD.

AI LIBER LA DEPLASĂRI FĂRĂ EVENIMENTE 2018

Campanie de informare și conștientizare constând în o serie de articole, postere şi infografice publicate timp de o lună de zile pe blogul Drumul în siguranţă. Acestea au avut scopul de a reaminti regulile unei călătorii sigure pe şosele în calitate de şofer, pieton sau biciclist. Articolele au fost publicate în perioada 12 aprilie – 6 iunie 2018 pe blogul Drumul în siguranță.

SIGURANŢA TA CONTEAZĂ ȘI ÎN TRAFIC! 1 şi 2

Blogul „Drumul în siguranţă” şi Industrie Mică Prahova SA au demarat proiectul „Siguranţa ta contează şi în trafic!”, o iniţiativă de promovare a  circulaţiei în condiţii sigure a copiilor.

Astfel, un număr de peste 500 de copii împreună cu părinţii şi învăţătorii lor au fost iniţiaţi în regulile de bază ale unei deplasări rutiere sigure. Acest lucru s-a întâmplat odată cu distribuirea broşurii care include câteva noţiuni simple de circulaţie pentru micuţii pietoni.

De asemenea, având în vedere și concluziile atinse în urma campaniei Siguranța ta contează și în trafic!, creată de Industrie Mică Prahova pentru școlari și preșcolari, societatea a continuat proiectul şi a transmis o serie de propuneri adresate Ministerului Transporturilor sugerând ca o atenție deosebită să fie acordată siguranței rutiere a acestora, prin semnalizarea corespunzătoare a trecerilor pietonale din dreptul școlilor, dar și prin instalarea de relantisoare în aceste zone.

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter