Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Drumul în siguranță

Blog / Noutăți

Campanii de siguranță rutieră

Preocuparea continuă demonstrată de Industrie Mică Prahova SA pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România s-a manifestat prin semnarea în anul 2012 a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, dar şi prin numeroase iniţiative în acest domeniu, dintre care amintim:

  1. Siguranţa ta contează şi în trafic! – campanie pentru siguranţa rutieră a copiilor derulată în anul 2016 şi 2019
  2. Ai liber la deplasări fără evenimente! 2018

 

Cele două campanii mai sus menţionate au fost nominalizate în cadrul Galei Comunităţii Prahovene în anii 2018 şi 2019.   

Blogul Drumul în siguranţă, lansat ca parte a angajamentului asumat de Industrie Mică Prahova odată cu semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, aduce în mod costant în atenţia opiniei publice problematica siguranţei rutiere şi importanţa unei bune semnalizări în trafic.

Marcajele rutiere nu sunt folosite pentru cosmetizarea drumurilor la început de primăvară. Prin articolele publicate pe blogul Drumul în siguranţă, societatea încearcă să accentueze atât rolul marcajelor cât şi al indicatoarelor rutiere în reducerea numărului victimelor din evenimentele de pe şosele.

AI GRIJĂ CUM CONDUCI! – septembrie 2020

Campanie de informare și conștientizare constând în o serie de articole, postere şi infografice publicate timp de o săptămână pe pagina de Facebook (link) a blogului Drumul în siguranţă. Acestea au avut scopul de susţine ROADPOLSafetyDays şi au abordat teme precum viteza, conducerea preventivă, neatenţia la volan etc.

COPIII ŞI DRUMUL - PRIMUL STUDIU PRIVIND COMPORTAMENTUL COPIILOR ÎN TRAFIC iunie 2020

Industrie Mică Prahova SA şi Drumul în siguranţă au creat primul studiu privind comportamentul copiilor în trafic din România. Studiul abordează cele mai importante aspecte ale modului în care cei mici înţeleg traficul precum şi percepţia acestora privind realitatea înconjurătoare.

Vizualizează document PDF: Copiii și drumul

SĂPTĂMÂNA FĂRĂ EVENIMENTE RUTIERE septembrie 2018

Industrie Mică Prahova SA a decis să se implice în reducerea numărului victimelor accidentelor de circulație prin sprijinirea Proiectului Edward organizat de TISPOL și susținut de Comisia Europeană. Astfel, în perioada 16-21 septembrie 2018, societatea a derulat o campanie online prin blogul Drumul în siguranță și pagina de Facebook a acestuia (link). Campania denumită Săptămâna fără evenimente rutiere a constat în articole și infografice privind teme precum viteza, consumul de alcool, rolul marcajelor rutiere și al indicatoarelor, dar şi statistici privind accidentele rutiere care au fost difuzate zilnic sub hashtagul #ProjectEDWARD.

AI LIBER LA DEPLASĂRI FĂRĂ EVENIMENTE 2018

Campanie de informare și conștientizare constând în o serie de articole, postere şi infografice publicate timp de o lună de zile pe blogul Drumul în siguranţă. Acestea au avut scopul de a reaminti regulile unei călătorii sigure pe şosele în calitate de şofer, pieton sau biciclist. Articolele au fost publicate în perioada 12 aprilie – 6 iunie 2018 pe blogul Drumul în siguranță.

SIGURANŢA TA CONTEAZĂ ȘI ÎN TRAFIC! 1 şi 2

Blogul „Drumul în siguranţă” şi Industrie Mică Prahova SA au demarat proiectul „Siguranţa ta contează şi în trafic!”, o iniţiativă de promovare a  circulaţiei în condiţii sigure a copiilor.

Astfel, un număr de peste 500 de copii împreună cu părinţii şi învăţătorii lor au fost iniţiaţi în regulile de bază ale unei deplasări rutiere sigure. Acest lucru s-a întâmplat odată cu distribuirea broşurii care include câteva noţiuni simple de circulaţie pentru micuţii pietoni.

De asemenea, având în vedere și concluziile atinse în urma campaniei Siguranța ta contează și în trafic!, creată de Industrie Mică Prahova pentru școlari și preșcolari, societatea a continuat proiectul şi a transmis o serie de propuneri adresate Ministerului Transporturilor sugerând ca o atenție deosebită să fie acordată siguranței rutiere a acestora, prin semnalizarea corespunzătoare a trecerilor pietonale din dreptul școlilor, dar și prin instalarea de relantisoare în aceste zone.

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter