Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Blogul Drumul în siguranță publică rezultatele sondajului privind siguranța rutieră a copiilor la aniversarea celui de-al treilea an de la înființare

Ploiești, 19 aprilie 2016 – Cu prilejul celei de-a treia aniversări a blogului Drumul în siguranță, primul blog de companie pe tematica siguranței rutiere din România, Industrie Mică Prahova SA anunță rezultatele sondajului privind siguranța rutieră a copiilor derulat în cursul lunii martie.

Chestionarul, constând în 10 întrebări pe tematica siguranței rutiere a copiilor, a fost distribuit în perioada 15-31 martie 2016 învăţătorilor/profesorilor din două şcoli localizate în municipiul Ploieşti, dar şi online, via blogul Drumul în siguranţă.

Majoritatea celor intervievați au fost de acord că măsurile abordate în județ sau la nivel național pentru siguranța rutieră a copiilor sunt insuficiente (72,2%), rolul principal în educația rutieră a acestora revenindu-i familiei (61,1%). Repondenții chestionarului au fost de acord, în cea mai mare parte, că cei mici nu sunt conștienți de riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere. 61,1% dintre cei care au răspuns acestui chestionar consideră că foarte puţini dintre copiii şcolari sau preşcolari sunt familiarizaţi cu regulile de circulaţie. Atât orele de educație rutieră, cât și discuțiile cu părinții au fost considerate de repondenți ca fiind eficiente în educarea copiilor privind siguranța rutieră (55,6%).

Blogul Drumul în siguranță a fost creat ca parte a angajamentului asumat de Industrie Mică Prahova SA la semnarea Cartei Europene a Siguranței Rutiere.

Carta Europeană a Siguranței Rutiere este o inițiativă a Comisiei Europene creată în scopul reducerii numărului de accidente și, implicit, a victimelor cauzate de acestea. Peste 2300 de orașe, instituții, asociații profesionale/federații, companii și organizații non-guvernamentale din Europa au semnat acest document până în prezent, contribuind astfel la salvarea a peste 40 000 de vieți.

Blogul poate fi accesat vizitând site-ul www.industriemica.ro și accesând secțiunea ”Blog” sau la adresa www.blog.industriemica.ro.

Industrie Mică Prahova SA activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale din anul 1990 și are clienți primării și consilii locale și județene din România.

###

Pentru informații suplimentare:

Iulia-Mihaela Matreș

Specialist relații publice

MCIPR, CIPR Accredited Practitioner

Telefon: 0244 543 515

Fax: 0244 543 606

E-mail: iulia.matres@industriemica.ro

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter