Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Uniunea Europeană acordă prioritate siguranţei rutiere a copiilor

Comisia Europeană a scos în evidenţă angajamentul său în privinţa siguranţei rutiere prin decizia de a fi co-fondator al ediţiei din 2015 a Competiţiei Europene de Educaţie Rutieră (European Traffic Education Contest) organizată de FIA. Această competiţie oferă în fiecare an unui număr de 800 000 de copii de vârste cuprinse între 10 şi 12 ani posibilitatea de a asista la lecţii de siguranţă rutieră şi de a primi educaţie rutieră prin diferite competiţii naţionale. În data de 3 septembrie 2015, 92 de copii reprezentând 23 de echipe au ajuns în Viena, Austria pentru a participa la competiţia găzduită de Clubul Automobilistic din Austria (OATMC) şi menită a descoperi pe cei care au cele mai bune cunoştinţe în domeniul siguranţei rutiere din Europa.

Cu acest prilej, Preşedintele FIA, Jean Todt, trimis special al Secretarului General al Naţiunilor Unite pentru Siguranţă Rutieră a declarat: „Siguranța rutieră este prioritatea noastră numărul unu iar copiii sunt printre cei mai vulnerabili utilizatori ai drumului.” „Această competiție este o oportunitate importantă pentru a încuraja copiii să învețe deprinderile care îi pot ajuta să fie în siguranță pe șosele,” a adăugat acesta.

Cea de-a 30-a  Competiție Europeană de Educaţie Rutieră a avut loc între 3 și 5 septembrie 2015. Un forum de experți în siguranță rutieră a fost organizat în data de 3 septembrie, în avanpremiera concursului. În cadrul acestui forum, un grup de 50 de experți și membri ai clubului FIA au dezbătut întrebări privind educația rutieră. Subiectele au fost centrate în jurul următoarelor întrebări:

  • ce mediu este mai favorabil pentru educația în domeniul siguranței rutiere?
  • care este cea mai bună modalitate de a preda copiilor și tinerilor comportamentul corect în trafic?
  • cum putem ajunge mai bine la aceste grupuri-țintă?

Despre Competiţia Europeană de Educaţie Rutieră

Competiţia Europeană de Educaţie Rutieră este un eveniment anual în care echipe de copii în vârstă de 10-12 ani concurează în activităţi de siguranţă rutieră pentru a-şi demonstra cunoştinţele în acest domeniu. Competiţia are ca scop intensificarea educaţiei rutiere în fiecare ţară participantă, astfel încât copiii să înveţe regulile drumului şi să conştientizeze importanţa siguranţei rutiere. Anul acesta a avut loc cea de-a 30-a aniversare a competiţiei.

Sursa: www.ec.europa.eu

Foto: Microsoft Office

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter