Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

SUA urmăresc implementarea tehnologiei obligatorii pentru prevenirea conducerii în stare de ebrietate în vehiculele noi până în 2026

Statele Unite ar putea depăși Uniunea Europeană în ceea ce privește cerințele pentru tehnologia implementată în mașini în scopul diminuării numărului celor care conduc în stare de ebrietate.

Pachetul de infrastructură emblematic al președintelui Biden, recent adoptat, conține o cerință ca producătorii de automobile să monteze sisteme de monitorizare pe vehiculele noi pentru a opri șoferii în stare de ebrietate să se urce la volan. Tehnologia care va fi folosită rămâne încă de stabilit. Poate fi o cameră de luat vederi sau un senzor de detectare a concentraţiei de alcool.

În Statele Unite, numărul accidentelor cu consecinţe fatale a crescut cu 9% în 2020, în pofida restricţiilor pandemice, ducând la pierderea a peste 10 000 de vieţi. Se estimează că o treime din decesele din trafic în SUA implică conducerea în stare de ebrietate. În UE, cifra este estimată la 25%.

Potrivit ETSC, 5000 de decese ar fi fost prevenite în UE în 2018, dacă șoferii nu ar fi condus sub influenţa alcoolului.

Nivelurile crescute de alcool sunt asociate cu rănirea gravă în accidente rutiere. Un conducător auto care a consumat alcool este de 17 ori mai susceptibil să fie implicat într-un accident rutier decât unul care nu a băut.

Potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, 48% dintre pietonii care și-au pierdut viețile în accidente rutiere consumaseră alcool. În Africa de Sud, alcoolul contribuie la peste 61% dintre fatalitățile înregistrate în rândul pietonilor. Șoferii neeperimentați având o alcoolemie de 0,05 g/dl au de 2,5 ori mai mare riscul de a fi implicați într-un accident în comparație cu șoferii mai experimentați.

De asemenea, riscul de accident rutier atunci când șoferul se află sub influența alcoolului este mai mare în cazul adolescenților. Pe lângă aceasta, adolescenții care conduc în stare de ebrietate și au pasageri în mașină au o probabilitate mai mare de a avea un accident decât cei care conduc singuri.

Sursa: World report on road traffic injury prevention, WHO.

ETSC

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter