Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Străzi pentru viață

Industrie Mică Prahova SA susţine campania Străzi pentru viață (Streets for Life), parte integrantă a Săptămânii mondiale ONU a siguranţei rutiere

Ploieşti, 6 mai 2021 – Industrie Mică Prahova SA se implică din nou în siguranţa rutieră din România, de această dată prin promovarea importanţei limitării vitezei în zonele rezidenţiale şi în apropierea şcolilor. Acest demers privind reducerea vitezei în zonele vulnerabile a fost inițiat de Organizaţia Naţiunilor Unite în cadrul proiectului Străzi pentru viață (Streets for Life), parte integrantă a Săptămânii mondiale a siguranței rutiere, eveniment aflat anul acesta la cea de-a șasea ediție.

„Industrie Mică Prahova SA a semnat scrisoarea deschisă din campania Streets for life și susține principiile active ale acesteia care cheamă la acțiune atât liderii administrativi cât și societatea civilă în scopul reducerii vitezei de deplasare a autovehiculelor în zonele cu cei mai mulți utilizatori vulnerabili ai drumurilor,” a declarat domnul Ioan Matreș, director general al Industrie Mică Prahova SA. „Totodată, dorim să transmitem inițiativa noastră privind amplasarea urgentă a indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei și a relantisoarelor în zonele rezidențiale și în apropierea școlilor, precum şi îmbunătăţirea iluminatului stradal în preajma trecerilor de pietoni”, a adăugat acesta.

În cadrul acestui demers, Industrie Mică Prahova invită pe toți cei interesați în susținerea aplicării normelor privind reducerea vitezei de deplasare a autovehiculelor în zonele menționate să semneze scrisoarea atașată acesând https://www.petitieonline.com/strazi_pentru_viata. Scopul declarat al acestei acțiuni este reducerea numărului accidentelor rutiere mortale prin limitarea vitezei în zonele vulnerabile.

„Într-o lume post-pandemică, trebuie să profităm de ocazia acestor vremuri fără precedent pentru a reimagina mobilitatea, pentru a o face sigură, accesibilă și durabilă,” notează dr. Etienne Krug, director de department în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. „Siguranța rutieră este esența transformării acestei viziuni în realitate.”

În august 2020, Adunarea Generală a ONU a adoptat  rezoluția 74/299 „Îmbunătățirea siguranței rutiere la nivel mondial”, proclamând Deceniul de acțiune pentru siguranța rutieră 2021-2030, cu obiectivul ambițios de a preveni cel puțin 50% din decesele și accidentele din traficul rutier până în 2030.

Planul de acțiune va fi lansat în cadrul Săptămânii mondiale a siguranței rutiere (17-23 mai) și se va alinia la Declarația de la Stockholm, document care subliniază importanța unei abordări holistice a siguranței rutiere și solicită îmbunătățiri continue în proiectarea drumurilor și a vehiculelor. Declarația de la Stockholm reprezintă  concluziile celei de-a treia conferințe globale ministeriale pe tematica siguranței rutiere. Potrivit acesteia, peste 1,35 milioane de oameni își pierd viețile în accidente rutiere în fiecare an, mai mult de 90% dintre acestea având loc în țări slab dezvoltate și în cele aflate în curs de dezvoltare.

Industrie Mică Prahova SA operează de peste 30 de ani pe piața marcajelor și indicatoarelor rutiere din România.

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter