Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

SMS-urile și mersul pe jos

Am discutat recent despre riscurile asociate cu folosirea telefonului mobil in timpul condusului. Ce se întâmplă însă atunci când lăsăm automobilul și devenim pietoni?

Potrivit noilor cercetări, trimiterea de mesaje-text în timp ce mergeți pe stradă nu este o idee tocmai bună. Un grup de cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia, au descoperit că atunci când oamenii transmit mesaje-text în timp ce merg, tind să devină mai rigizi, devenind astfel mai vulnerabili accidentelor de tot felul.

Cercetătorii au mai descoperit că:

  • în timpul mersului pe jos, transmiterea unui mesaj-text este mai periculoasă decât lectura unei cărți
  • cei care transmit mesaje-text în timp ce merg pe jos au tendința de a merge mai încet și deviază de la linia dreaptă. Totodată, aceștia devin mai rigizi, astfel putându-se dezechilibra și cădea.

Pietonii care nu sunt atenți în timp ce merg au, de asemenea, tendința de a crea blocaje pietonale, deoarece încetinesc, se deplasează pe o traiectorie neregulată și se așteaptă ca cei din jur să-i evite.

Pe măsură ce piața telefoanelor inteligente continuă să se extindă, atât cercetătorii cât și cei care militează pentru siguranța rutieră se așteaptă ca problema pietonilor neatenți să evolueze.

Cu sau fără cercetări, iată ce vi se poate întâmpla dacă trimiteți mesaje-text în timp ce mergeți pe jos:

Sursa: www.erscharter.eu

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter