Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Sistemele de transport inteligente (ITS)

În transportul rutier, sistemele de transport inteligente sunt dezvoltate de peste 20 de ani. Unele aplicaţii sunt acum răspândite pe scară largă şi binecunoscute. De exemplu, câteva milioane de autovehicule sunt echipate cu sisteme de navigaţie capabile să evalueze informaţii privind traficul în timp real.

De ce ar trebui să acţioneze UE?

Potenţialul sistemelor de transport inteligente poate fi atins dacă aplicabilitatea acestora în Europa evoluează de la scenariul limitat şi fragmentat de azi la unul paneuropean. Sistemele de transport inteligente pot contribui la principalele obiective ale politicii de transport.

Transport eficient şi confortabil

Congestia poate fi redusă prin managementul mai eficient al cererii şi ofertei şi va fi în beneficiul tuturor utilizatorilor de drum. Noile sisteme de asistenţă şi servicii de informaţii pentru şoferi vor face din condus o experienţă mai confortabilă.

Exemple:

Managementul dinamic al traficului bazat pe date în timp real din drumuri, vehicule şi chiar telefoane mobile şi utilizarea simulatoarelor va îmbunătăţi strategiile de reducere a aglomeraţiei.

Utilizarea sistemelor de navigaţie în maşină reduce distanţele până la destinaţie şi poate conduce la un condus mai relaxat şi mai sigur.

Transport sigur

Deşi numărul accidentelor rutiere este în scădere, sunt încă peste 40 000 de decese pe drumurile europene în fiecare an. Noile sisteme de siguranţă din cadrul autovehiculului şi de asistenţă a şoferului pot interveni înainte ca un accident să se petreacă. Cum peste 90% din toate accidentele sunt cauzate de eroarea umană, aceasta este o dezvoltare necesară.

Sursa: www.europa.eu

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter