Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Siguranța rutieră din România: Progres, însă sunt necesare eforturi suplimentare

România se clasează printre statele membre UE cu cea mai mare rată a accidentelor rutiere fatale în anul 2014, înregistrând 91 de decese la fiecare milion de locuitori, aproape dublu față de media europeană (51 decese / 1 milion locuitori). Datele statistice arată însă că România a înregistrat progrese în domeniu, reușind să reducă numărul deceselor survenite în urma accidentelor rutiere cu 24%  în ultimii 4 ani (semnificativ peste media UE de 18%).

Comparativ cu anul 2013, reducerea numărului de accidente rutiere mortale a continuat, deși într-un ritm mult mai scăzut, de doar 2%, apropiat de media UE (1%).

România, alături de Letonia, înregistrează și cel mai ridicat procent al deceselor în rândul pietonilor din numărul total de victime al accidentelor rutiere (39% față de media UE de 22%). În ceea ce îi privește pe cicliști, procentul deceselor înregistrate în România este aproape de media europeană (9% vs. 8%), în timp ce în cazul motocicliștilor indicatorul este mult sub această medie (3% vs. 15%).

În cele 28 de state membre ale Uniunii s-au înregistrat, în 2014, 25.700 de accidente rutiere mortale. Din totalul victimelor, 22% erau pietoni, 8% cicliști, 15% motocicliști, 3% conducători de motorete, restul de 52% fiind reprezentat de șoferi sau pasageri ai autoturismelor.

Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, a declarat: „Este foarte trist și greu de acceptat faptul că aproape 70 de europeni mor pe drumurile noastre în fiecare zi, cu mult mai mulți fiind și ei răniți grav. Aceste cifre ar trebui să fie un semnal de alarmă. În spatele cifrelor și statisticilor sunt familia, rudele, copiii, frații, colegii și prietenii îndoliați. Ei ne reamintesc că siguranța rutieră necesită o atenție constantă și eforturi suplimentare.

Sursa: www.europa.eu

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter