Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Semnalizarea orizontală și verticală – modalitate simplă de reducere a accidentelor rutiere

Conform multor studii internaționale din domeniul siguranței rutiere, atât marcajele cât și indicatoarele rutiere contribuie la reducerea numărului de accidente pe șosele.

O analiză elaborată în cadrul unui program inițiat de asociația automobilistică australiană (Australian Automobile Association[i] ) în colaborare cu o serie de cluburi auto, relevă că unele dintre cele mai eficiente modalități pentru îmbunătățirea pe termen lung a siguranței pe șosele sunt parapeții metalici și marcajele rutiere. E necesar de subliniat importanța marcajelor rutiere, pentru rezultate optime fiind necesar ca acestea să fie trasate clar și corect, astfel încât vizibilitatea lor să fie maximă (aspect constatat și de Agenția de Transport din Noua Zeelandă[ii]). Totodată, potrivit unui raport al RSMA (The Road Safety Markings Association[iii] ), asociația britanică a companiilor ce activează în domeniul semnalizării orizontale, simpla creștere în serviciile de mentenanță a marcajelor rutiere poate contribui la diminuarea cu peste 30 de procente a numărului de accidente. Împreună, atât marcajele cât și indicatoarele rutiere au capacitatea de a reduce cu peste 40 de procente numărul evenimentelor rutiere.

Concluziile proiectului inițiat de Comisia Europeană, COST 331[iv] ,arată, printre altele, că o marcare clară a drumurilor influențează în mod decisiv timpul de reacție al șoferilor. S-a demonstrat în cadrul acestui proiect că atât calitatea cât și dimensiunile marcajelor rutiere au un rol important în siguranța rutieră.

S.C. Industrie Mică Prahova S.A.

[i]Australian Automobile Association, ‘How Safe Are Our Roads?’ – www.aaa.asn.au

[ii]NZ Transport Agency – www.nzta.govt.nz

[iii]The Road Safety Markings Association, ‘White Lanes Save Lives’ – www.rsma.co.uk

[iv]The European Commission ‘COST 331’ – www.bookshop.europa.eu

www.aaa.asn.au

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter