Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Premiile Siguranţei Rutiere: Comisia Europeană premiază iniţiativele în siguranţa rutieră din Grecia, Franţa, Portugalia, România şi Suedia

29/06/2017

Luni, în cadrul unei ceremonii din Bucureşti, Comisia Europeană a oferit Premiile Excelenţei în Siguranţă Rutieră unui număr de 5 câştigători. Acest premiu recunoaşte angajamentele privind siguranţa rutieră care au un impact semnificativ asupra salvării de vieţi pe drumurile europene. 

Premiile au mers la:

  • Grupul de companii Heracles, membru al LafargeHolcim (Grecia),
  • Oraşul Martigues (Franţa),
  • CTT Correios de Portugal,
  • Automobil Clubul Român, şi
  • Motorförarnas Helnykterhetsförbund (Suedia).

Câştigătorul premiului special, acordat în urma voturilor publicului din sală, a fost Automobil Clubul Român, proiectul acestora fiind considerat a fi cel mai inspiraţional dintre toate proiectele prezentate.

Potrivit celor mai recente statistici, după doi ani de stagnare în domeniu, anul 2016 a adus o schimbare pozitivă prin reducerea cu 2% a fatalităţilor pe drumurile UE în comparaţie cu anul anterior. Deşi drumurile europene rămân cele mai sigure din lume, 25 500 de oameni îşi pierd în continuare vieţile în accidente rutiere şi aproximativ 135 000 suferă din cauza rănirilor grave pe şosele.

Există încă domenii în care este loc pentru îmbunătăţiri: educaţia rutieră, aplicarea legii, dar şi utilizarea noilor tehnologii în găsirea de noi soluţii la problemele existente. Comisia a evaluat bunele practici transmise în acest an pe baza acestui fapt şi a premiat acele practici care oferă soluţiile cele mai eficiente şi inovatoare pentru rezultate mai bune în domeniul siguranţei rutiere.

Premiile sunt acordate de Carta Europeană a Siguranţei Rutiere, lansată de Comisia Europeană în 2004, cea mai largă platformă a societăţii civile privind siguranţa rutieră. La acest moment, ea include peste 3 400 de semnatari, majoritatea cu planuri de acţiune concrete în domeniu.

Industrie Mică Prahova SA se află printre semnatarii Cartei Europene a Siguranței Rutiere şi a participat la selecţia din acest an cu proiectul Siguranţa ta contează şi în trafic!

Sursa : www.europa.eu

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter