Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Permis de conducere unic la nivel european

Share

La începutul anului, Comisia Europeană a decis înlocuirea celor 110 modele de permise de conducere din Uniunea Europeană cu un model unic pentru toate statele membre. Noul permis va avea forma unui card de credit și va fi recunoscut în toate țările din UE.

În funcție de statele din care provin, conducătorii de automobile își vor reînnoi permisele după 10-15 ani. Potrivit noilor norme, șoferii de autobuze și camioane vor fi supuși unui examen medical înainte de reînnoirea permisului de conducere, la fiecare 5 ani.

Pentru a preveni falsificarea acestuia, a fost creat un sistem electronic de schimb de date prin care monitorizarea sa devine mai facilă. Acest sistem este util mai ales în cazul persoanelor care își shimbă reședința dintr-un stat membru în altul.

Introducerea modelului unic, recunoscut în toate statele membre UE, va contribui la mobilitatea celor peste 300 de milioane de conducători auto din Uniunea Europeană. Urmăriți materialul video de promovare a noului document sub sloganul ”One Europe, one driving licence” – „O Europă, un permis de conducere”:

Sursa:

  1. European Road Safety Charter – www.erscharter.eu
  2. ”Road Safety Newsletter” No. 10 – Published by Directorate-General for Mobility and Transport / European Commission http://ec.europa.eu/transport/index_en.htm

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter