Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Mașinile noi din Uniunea Europeană ar putea fi echipate cu dispozitive automate de apelare în caz de urgență, așa-numitele dispozitive „e-call”

Planurile pentru implementarea la scară largă a dispozitivelor au făcut un pas înainte în urma votului recent din Comitetul de Transport al Parlamentului European. TISPOL și Consiliul European pentru Siguranța Transportului (ETSC) susțin această măsură.

În eventualitatea unui eveniment rutier, un automobil echipat cu un astfel de dispozitiv apelează automat cel mai apropiat centru de urgență, informând echipele de salvatori în privința locației exacte și a tipului de mașină implicat. Cercetările au demonstrat că dispozitivele „e-call” pot reduce timpul de răspuns al serviciului de urgență cu 50% în zonele rurale și 40% în cele urbane.

Antonio Avenoso, director executiv al ETSC, a declarat că acest sistem are potențialul de a salva multe vieți deoarece va facilita un răspuns mai prompt al serviciilor de urgență.

Există posibilitatea ca acest dispozitiv să fie instalat pe autobuze, camioane și motociclete.

Măsura va trebui aprobată de ministerele de transport din statele membre și de Parlamentul European înainte de a deveni lege.

Sursa: www.erscharter.eu

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter