Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Liniile albe salvează vieți

Cercetările întreprinse atât la nivel local cât și la nivel național în Marea Britanie demonstrează că îmbunătățirea marcajelor rutiere ca schemă de siguranță rutieră în toate tipurile de locații pe autostrăzi conduce la o călătorie mai sigură pentru utilizatorii drumului. O analiză cost-beneficiu demonstrează de asemenea că îmbunătățirile aduse marcajelor rutiere constituie unele dintre cele mai eficiente mecanisme de siguranță rutieră aflate la dispoziția inginerilor de autostrăzi. Acesta este rezultatul direct al costurilor relativ scăzute al marcării drumurilor și al nivelului relativ crescut al câștigurilor provenite din utilizarea lor. 

Asociația britanică The Road Safety Markings Association, una dintre cele mai longevive asociații din domeniu, a fost creată în anul 1975. Încă de la începuturile sale, aceasta a fost implicată în mod activ în promovarea siguranței rutiere și crede în mod ferm că „liniile albe salvează vieți,” acestea având un rol crucial în reducerea congestiei în trafic și a problemelor de mediu provenite din aceasta. În consecință, investiția într-o infrastructură de marcaje rutiere ar trebui să reprezinte o prioritate pentru toți cei implicați în politicile publice.

Cercetările sponsorizate de Uniunea Europeană și întreprinse în domeniul comportamentului șoferului în o serie de medii au demonstrat că siguranța și procesul de decizie al acestuia pot fi influențate în mod pozitiv de marcaje rutiere mai clare și mai performante.

Principalul beneficiu al marcajelor rutiere îl constituie contribuția acestora la o mai bună siguranță rutieră. Faptul că acestea conduc la reducerea timpului de călătorie și a congestiei în trafic sunt consecințe de ordin secundar și nu au fost analizate atât de minuțios.

Sursa:  RSMA – “White Lanes Save Lives”

Foto: Public Domain Pictures

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter