Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Limita de viteză de 30 km/h din Bruxelles a condus la reduceri de viteză pe termen lung

Viteza medie la Bruxelles a scăzut în urma introducerii unei limite generale de viteză de 30 km/h în ianuarie 2021, iar noile date arată că vitezele au rămas scăzute şi doi ani mai târziu.

Analiza măsurărilor de viteză în 80 de locații indică o scădere vizibilă și constantă a vitezei medii pe toate drumurile, potrivit autorităților orașului.  Îmbunătățirea a avut loc atât pe timpul zilei cât și noaptea.

Potrivit cercetării, nici timpul de călătorie nu a crescut în comparație cu perioada pre-Covid din 2019.

S-a înregistrat o tendință continuă de scădere a numărului de pietoni uciși și răniți grav în traficul din oraș. Cifrele pentru al treilea trimestru al anului 2022 sunt cele mai scăzute înregistrate la Bruxelles din 2004 încoace.

Cifrele pentru ocupanții mașinilor și utilizatorii cu două roți sunt în creștere, la fel ca și în restul Belgiei, dar rămân deocamdată sub cifrele pentru perioada pre-Covid.

A existat o creștere a numărului de accidente în cazul utilizatorilor de scutere precum şi în cazul bicicliştilor. Este de menționat că aceste grupuri au cunoscut o creştere dramatică în anii recenţi.

Sursa : ETSC

Foto : Creative Commons

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter