Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Legislația rutieră trebuie aplicată nu numai pentru a sancționa eventualele încălcări, ci și pentru a încuraja un comportament responsabil la volan

Share

Acțiunile de control vizează în mod frecvent încălcări grave cum ar fi viteza excesivă, condusul în stare de ebrietate și neutilizarea centurii de siguranță. În egală măsură, sunt frecvente amenzile pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului sau pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Controale de poliție

Printre metodele tradiționale de care dispune poliția se numără controalele în trafic și utilizarea aparatelor radar. Pentru a fi mai eficiente, controalele efectuate de poliție ar trebui să fie făcute cunoscute și să includă activități mai mult și mai puțin vizibile.

Legislația UE

Comisia Europeană le recomandă statelor membre UE să insiste asupra aplicării coerente a legislației prividn viteza excesivă, condusul în stare de ebrietate și neutilizarea centurii de siguranță. Potrivit studiilor realizare, o mai bună aplicare a acestor reguli ar putea salva în UE circa 5 000 de vieți anual. O nouă directivă europeană adoptată recent facilitează amendarea de către autoritățile unui stat membru a conducătorilor auto care comit infracțiuni rutiere majore în alte țări din UE.

Proiecte

Un studiu juridic a cules informații privind codul rutier și aplicarea măsurilor privind viteza excesivă, condusul în stare de ebrietate și neutilizarea centurii de siguranță în 15 țări din UE.

În același timp, proiectul PEPPER a adus în discuție modalitățile de aplicare a Codului rutier în mod eficient, concentrându-se pe problema vitezei excesive, a condusului în stare de ebrietate și a neutilizării centurii de siguranță. În cadrul acestui proiect au fost analizate metodele de difuzare a bunelor practici privind aplicarea regulilor, au fost studiate noi tehnologii potențiale și s-a constatat nevoia de informații privind punerea în aplicare a normelor.

Sursa: www.ec.europa.eu

Foto: Microsoft Office

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter