Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Inspecția tehnică auto

Un autovehicul bine întreținut și care îndeplinește toate cerințele de siguranță este mai puțin expus riscului de a provoca un accident rutier.

Efectuarea inspecției tehnice este importantă nu numai pentru a garanta buna funcționare a vehiculului, ci și din considerente ecologice. De asemenea, permite asigurarea unei concurențe loiale pe piața europeană a transporturilor. 

Inspecția tehnică este de două tipuri:

  • controale rutiere ad hoc
  • inspecții periodice pentru care proprietarul autovehiculului trebuie să se adreseze unui centru specializat.

Inspecția tehnică periodică (ITP)

Legislația UE prevede că toate vehiculele și remorcile trebuie verificate periodic, pentru a garanta că aceste sunt în condiții bune de funcționare și îndeplinesc aceleași standarde de siguranță ca în momentul în care au fost înmatriculate.

Controlul tehnic rutier

Legislația UE prevede posibilitatea realizării de controale tehnice rutiere pentru vehiculele utilitare, în orice țară a UE, indiferent dacă aceste sunt înmatriculate într-un stat membru sau într-o țară terță. Aceste verificări se referă la sistemul de frânare, nivelul de emisii și starea generală a vehiculului. De asemenea, conducătorilor auto li se poate cere să prezinte un document recent care să ateste că vehiculul respectiv este la zi cu inspecțiile tehnice obligatorii.

Pachetul privind inspecția tehnică auto

Principalul obiectiv al propunerii este îmbunătățirea siguranței rutiere. Prin aplicare măsurilor propuse, ar putea fi salvate 1200 de vieți. Pachetul privind inspecția tehnică auto acoperă controalele periodice, inspecțiile rutiere și înmatricularea vehiculelor.

Sursa: www.ec.europa.eu

Foto: SC Industrie Mică Prahova SA

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter