Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Industrie Mică Prahova SA şi Drumul în siguranţă organizează Ziua Nino Nino, dedicată siguranţei rutiere pentru copii

Ploieşti, 26 mai 2022 – Industrie Mică Prahova SA şi Drumul în siguranţă organizează Ziua Nino Nino, un proiect dedicat exclusiv siguranţei rutiere pentru copii. În cadrul acestei zile, care va avea loc în data de 1 iunie 2022, o serie de materiale adresate copiilor, părinţilor şi educatorilor vor fi puse la dispoziţia acestora prin intermediul blogului Drumul în siguranţă şi a paginii de Facebook aferente.

Conform celor mai recente estimări la nivel mondial, între 20 și 50 milioane de copii sunt susceptibili de a fi răniți ușor sau grav în fiecare zi în evenimente rutiere. România continuă să ocupe un nedorit loc fruntaş printre statele europene cu cea mai mare rată a accidentelor rutiere. Este bine ştiut că printre cei mai vulnerabili participanţi la trafic sunt copiii, care necesită o supraveghere atentă şi constantă din partea adulţilor. Din păcate, de prea multe ori, aceştia sunt victime ale accidentelor rutiere, fie singuri, fie alături de părinţi.

„Industrie Mică Prahova SA a organizat acțiuni similare și în anii trecuți, dintre care putem aminti proiectul Siguranța ta contează și în trafic!, o campanie implementată în anii 2016 și 2019, cu rezultate foarte bune. Continuăm seria de proiecte dedicate copiilor cu Ziua Nino Nino, derulată online, pentru a reaminti importanța prevenției și a dezvoltării unor comportamente sigure de deplasare în trafic pentru cei mici,” a declarat cu acest prilej Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct, Industrie Mică Prahova SA. „În cadrul proiectului vor fi distribuite gratuit o serie de materiale dedicate acestei categorii vulnerabile care sunt copiii,” a adăugat aceasta.

O marte parte dintre materialele distribuite sunt oferite datorită suportului Fundației Brake, Marea Britanie și sunt adaptate contextului local. Materialele pot fi descărcate de pe blogul Drumul în siguranţă (Ziua Nino Nino!Dragi părinți și educatoriPentru siguranța rutieră a copiilorFiecare copil are dreptul să se deplaseze în siguranțăDe mână cu un adultNimeni nu ar trebui să fie rănit pe șosele și Diploma de participare).

Industrie Mică Prahova S.A. operează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. În această perioadă a produs și instalat indicatoare rutiere și a realizat lucrări de marcaje rutiere atât la nivel local cât și la nivel național. Societatea şi-a afirmat în mod constant preocuparea pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România prin semnarea în urmă cu zece ani a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă, precum și prin numeroase campanii create pentru diminuarea numărului accidentelor rutiere.

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter