Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Industrie Mică Prahova SA și Drumul în siguranță continuă proiectul Ziua Nino Nino, dedicat siguranţei rutiere pentru copii

Ploieşti, 27 aprilie 2023 – Pentru al doilea an consecutiv, Industrie Mică Prahova SA şi blogul Drumul în siguranţă organizează Ziua Nino Nino, un proiect dedicat exclusiv siguranţei rutiere pentru copii. Ca și în anul precedent, în cadrul acestei zile, care va avea loc în data de 28 aprilie 2023, o serie de materiale educative adresate copiilor, părinţilor şi educatorilor vor fi puse la dispoziţia acestora prin intermediul blogului Drumul în siguranţă şi a paginii de Facebook aferente.

La nivel global, evenimentele rutiere reprezintă cauza a 1,3 milioane decese anual și a peste 50 milioane de răniri. Accidentele rutiere sunt principala cauză de deces în cazul copiilor și al tinerilor. România continuă să ocupe un nedorit loc fruntaş printre statele europene cu cea mai mare rată a accidentelor rutiere. Conform studiului Copiii și drumul (2020), copiii percep drumul și traficul în mod diferit față de adulți. Dezvoltarea lor fizică și psihologică nu permite înțelegerea completă a interdependențelor pe care le presupune participarea la trafic. Educatorii şi părinţii trebuie să aibă în minte aceste aspecte atunci când se ocupă de educaţia rutieră a celor mici.

„Industrie Mică Prahova SA continuă şi în acest an seria de proiecte dedicate copiilor cu Ziua Nino Nino, derulată online, pentru a convinge autorităţile să facă din prevenirea accidentelor rutiere o prioritate, mai ales în ceea ce îi priveşte pe copii,” a declarat cu acest prilej Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct, Industrie Mică Prahova SA. „Ca parte a acestui proiect vom distribui din nou gratuit o serie de materiale dedicate unei categorii vulnerabile aparte, și anume copiii,” a adăugat aceasta.

O marte parte dintre materialele distribuite pot fi descărcate de pe blogul Drumul în siguranţă (Ziua Nino NinoNu traversez in fugaNu ma joc pe stradaEu nu merg decat pe trotuarEu traversez strada numai prin locurile marcate!, şi Ziua Nino Nino este pentru cei mai mici pietoni!).

Industrie Mică Prahova S.A. operează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. În această perioadă a produs și instalat indicatoare rutiere și a realizat lucrări de marcaje rutiere atât la nivel local cât și la nivel național. Societatea prahoveană şi-a afirmat în mod constant preocuparea pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România atât prin semnarea în urmă cu zece ani a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă, cât și prin numeroase campanii create pentru diminuarea numărului accidentelor rutiere.

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter