Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Industrie Mică Prahova SA finalizează lucrările de marcaje rutiere pe fond roșu din municipiul Alba Iulia

Ploiești, 2 noiembrie 2021 – Industrie Mică Prahova SA a încheiat recent lucrările de trasare marcaje rutiere pe fond roșu pentru treceri de pietoni din municipiul Alba Iulia. În cadrul acestor lucrări societatea prahoveană a aplicat 6000 mp de marcaj rutier transversal de culoare roșu cu vopsea pe bază de solvent și microbile reflectorizante. Vopseaua utilizată a fost achiziționată astfel încât să respecte cerințele din caietul de sarcini, durabilitatea acesteia fiind de 12 luni.

„Microbilele de sticlă din vopsea au un rol important în îmbunătățirea siguranței rutiere, contribuind la o mai bună vizibilitate a autovehiculelor în special pe timp de noapte,” a declarat domnul Ioan Matreş, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Industrie Mică Prahova SA. „În plus, potrivit studiilor, trecerile de pietoni marcate duc la creșterea numărului de pietoni care traversează pe trecere (comparativ cu cei care trec prin alte locuri), astfel reducând riscul unui accident.” a concluzionat acesta.

Trecerile de pietoni sunt marcate în culorile alb şi roşu, astfel fiind uşor de detectat de către conducătorii auto. Pe măsură ce maşinile se apropie de trecerile nou marcate, culoarea roşie va fi observată în mod instinctiv de şoferi, determinându-i să oprească. În aceeași măsură, vizibilitatea mare a acestora va contribui la reducerea numărului evenimentelor rutiere nedorite.

Industrie Mică Prahova S.A. activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. În această perioadă a produs și instalat indicatoare rutiere și a realizat lucrări de marcaje rutiere la nivel local și național. Societatea şi-a afirmat în mod constant preocuparea pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România prin semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă, precum și prin numeroase campanii create cu scopul diminuării numărului accidentelor rutiere.

Iulia-Mihaela Matreş
Director general adjunct
MCIPR, CIPR Accredited Practitioner
INDUSTRIE MICĂ PRAHOVA S.A.

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter