Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Indicatori de performanță ai siguranței rutiere

Aceștia oferă indicații cu privire la nivelul de siguranță rutieră dintr-o țară și pot fi folosiți pentru a evalua efectele anumitor măsuri de siguranță rutieră. Este important să se definească indicatori de performanță ai siguranței care pot fi măsurați precis.

Folosirea telefonului mobil în Regatul Unit al Marii Britanii

Despre ce este vorba? Folosirea telefonului mobil în timpul condusului sporeşte riscul de accident. Este deci de interes să se monitorizeze proporţia conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil. În Regatul Unit, studii privind folosirea telefonului mobil au fost realizate în 2002, 2003 şi 2004 în 38 de locaţii din sud-estul Angliei. Utilizarea telefonului a fost detectată printr-o combinaţie de observaţie vizuală şi de folosirea unui detector electronic de telefoane mobile pentru a maximiza fiabilitatea observaţiilor. În studiul din 2004 s-au observant peste 110 000 de autoturisme şi 27 000 de alte vehicule.

Care sunt factorii implicaţi? Studiul este realizat la cererea Departamentului Britanic pentru Transporturi.

Cât este de eficientă şi care sunt costurile implicate de această practică? Studiile oferă informaţii despre folosirea efectivă a telefoanelor mobile în timpul conducerii automobilului şi despre tendinţele înregistrate în timp. Costurile sunt relativ scăzute. Datele sunt colectate de 2-3 persoane în fiecare locaţie. În total sunt ncesare 40 de zile pentru un studiu.  Timpul necesar pentru a gestiona datele culese este neglijabil, deoarece observaţiile sunt introduse direct pe laptop. Investiţiile sunt necesare pentru a achiziţiona detectoarele electronice.

Sursa: www.ec.europa.eu

Foto: Microsoft Office

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter