Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Eroii siguranței rutiere

campanie derulată de Industrie Mică Prahova SA și blogul Drumul în siguranță

15 noiembrie 2021, Ploiești – În perioada 15-21 noiembrie, Industrie Mică Prahova SA și blogul Drumul în siguranță derulează campania „Eroii siguranței rutiere” ca parte a proiectului „Săptămâna siguranței rutiere” creat sub egida Fundației Brake, Marea Britanie.

Potrivit statisticilor Poliției Rutiere, un număr de 932 de oameni și-au pierdut viețile și 2004 au fost răniți în 2586 accidente în primele 7 luni ale acestui an în România. Principalele cauze ale producerii accidentelor grave sunt: viteza neadaptată la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară a pietonilor. Proiectul „Săptămâna siguranței rutiere” are ca obiectiv promovarea deplasării responsabile, astfel încât aceste cifre să poată scădea semnificativ.

Campania „Eroii siguranței rutiere” îi aduce la lumină pe oamenii care veghează la siguranța rutieră a drumurilor sau care contribuie la salvarea celor implicați în accidente. Aceștia pot fi: agenți de circulație, doctori, pompieri, ingineri constructori sau educatori precum și toți cei care folosesc drumurile în mod responsabil, protejându-se astfel pe ei și pe cei din jurul lor. Numele acestei campanii este el însuși o invitație la responsabilizare în domeniul siguranței rutiere a fiecăruia dintre noi.

„În cadrul acestei campanii au fost incluse mai multe resurse care vor fi disponibile atât prin social media, cât și pe website-ul nostru,” a declarat cu acest prilej Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct al Industrie Mică Prahova SA. „Încurajăm pe toți cei care au acces la internet să beneficieze de materialele noastre pe care să le utilizeze în demersuri educaționale,” a mai adăugat aceasta.

Ca parte a acestui proiect, Industrie Mică Prahova SA reiterează inițiativa cu privire la amplasarea urgentă a indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei și a relantisoarelor atât în zonele rezidențiale cât și în apropierea școlilor, precum și în ceea ce privește îmbunătățirea iluminatului stradal mai ales în preajma trecerilor de pietoni.

Industrie Mică Prahova S.A. activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. În această perioadă a produs și instalat indicatoare rutiere și a realizat lucrări de marcaje rutiere la nivel local și național. Societatea şi-a afirmat în mod constant preocuparea pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România prin semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România,              Drumul în siguranţă, precum și prin numeroase campanii create cu scopul diminuării numărului accidentelor rutiere.

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter