Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Drumul în siguranţă aniversează cinci ani de la lansare

Ploieşti, 29 martie 2018  –  Blogul Drumul în siguranţă aniversează anul acesta cinci ani de la lansarea sa. Creat cu scopul de a face cunoscută importanţa unei bune semnalizări rutiere (marcaje rutiere şi indicatoare) în siguranţa circulaţiei, blogul de companie creat de Industrie Mică Prahova SA a reuşit să creeze o comunitate de vizitatori constanţi preocupaţi de siguranţa rutieră.

Cu acest prilej, iniţiem campania intitulată Ai liber la deplasări fără evenimente! care va consta în o serie de articole, postere şi infografice care vor fi publicate timp de o lună de zile pe blogul Drumul în siguranţă. Acestea vor avea scopul de a reaminti regulile unei călătorii sigure pe şosele în calitate de şofer, pieton sau biciclist. De asemenea, vor fi propuse şi soluţii privind siguranţa rutieră la nivel de municipiu, ştiut fiind că numărul accidentelor soldate cu pierderi de vieţi a crescut într-un ritm îngrijorător în acest an. În plus, statisticile îngrijorătoare la nivel european plasează România pe un nedorit loc fruntaş în privinţa evenimentelor rutiere.  Primul articol din serie va fi despre siguranţa rutieră în UE – previziuni şi statistici.

„Au trecut cinci ani de la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi acelaşi număr de ani de la lansarea blogului Drumul în siguranţă. Pe parcursul acestor ani am continuat să susţinem importanţa unei bune semnalizări orizontale şi verticale în privinţa siguranţei rutiere,” a declarat cu acest prilej directorul general Ioan Matreş.

Industrie Mică Prahova SA activează în domeniul marcajelor şi indicatoarelor rutiere din România de peste 25 ani de ani. Aceasta şi-a confirmat preocuparea constantă pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România prin semnarea în anul 2013 a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi crearea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă.

###

Blogul Drumul în siguranţă a fost creat în urmă cu cinci ani ca parte a angajamentului asumat de Industrie Mică Prahova SA la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere. În anii trecuţi de la lansare, blogul a creat şi distribuit o gamă largă de articole pe tematica siguranţei rutiere, acoperind o varietate de subiecte precum marcajele rutiere, indicatoarele rutiere, viteza, pietonii, alcoolul, neatenţia la volan etc. În acelaşi timp, Drumul în siguranţă a fost un promotor activ al principiilor Cartei Europene a Siguranţei Rutiere.  În urmă cu doi ani a creat o campanie de conştientizare a importanţei educaţiei rutiere a copiilor, prin promovarea unor reguli simple de circulaţie pentru micii pietoni. Campania cu numele Siguranţa ta contează şi în trafic! a constat în distribuirea unui număr de 500 de broşuri cu reguli de circulaţie în două  şcoli din municipiul Ploieşti. Cu acest prilej a fost creat şi un chestionar ce abordează teme conexe şi ale cărui rezultate au fost făcute publice. Astfel, ca răspuns la întrebările adresate, majoritatea celor intervievați au fost de acord că măsurile abordate în județ sau la nivel național pentru siguranța rutieră a copiilor sunt insuficiente (72,2%), rolul principal în educația rutieră a acestora revenindu-i familiei (61,1%). Repondenții chestionarului au fost de acord, în cea mai mare parte, că cei mici nu sunt conștienți de riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere.

Pentru informaţii suplimentare:

Iulia-Mihaela Matreş

Specialist relaţii publice

Industrie Mică Prahova SA

iulia.matres@industriemica.ro

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter