Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Conferință privind siguranța transporturilor – 4-5 decembrie, 2014

În zilele de 4 și 5 decembrie 2014, Președinția Italiei și Comisia Europeană organizează în Genova o conferință privind siguranța transporturilor. Conferința va reuni profesioniști din domeniul transporturilor și formatori de opinie din diferite domenii legate de transporturi în scopul estimării nevoilor privind siguranța transporturilor și pentru a identifica prioritățile pentru activitățile viitoare.

Conferința va aborda atât provocările legate de siguranță, problemele comune și preocupările conexe, luând în considerare provocările sociale, cerințele politice, dezvoltările tehnologice și beneficiile economice.

Obiectivele asumate ale conferinței sunt:  reducerea accidentelor rutiere la jumătate până în 2030, transformarea tuturor vehiculelor europene de transport în cele mai sigure din lume pentru a oferi o călătorie sigură, dar și economisirea a miliarde de Euro cheltuieli de sănătate și costuri de asigurare. Cercetarea în domeniul transporturilor promite să abordeze aceste provocări prin dezvoltări tehnologice, înțelegerea mai bună a comportamentului utilizatorilor și implementarea de soluții inovatoare. Conferința va aborda aceste probleme într-o perspectivă europeană și va implica publicurile relevante, inclusiv autoritățile publice, industria și mediul academic. Astfel, va ajuta la conturarea unei agende comune de cercetare și dezvoltare pentru siguranța transporturilor.

Se așteaptă ca la finalul acestei conferințe să poată fi elaborată o agendă de cercetare și dezvoltare care să ia în considerare provocările sociale, cerințele politice, dezvoltarea tehnologică, nevoile utilizatorilor și beneficiile economice.

Siguranța este una dintre marile provocări ale politicii europene de transport. Progresul realizat în ultimii 20 de ani este considerabil însă mai sunt multe de realizat pentru a atinge obiectivele ambițioase ale Uniunii Europene. Dezvoltarea și implementarea soluțiilor inovatoare sunt componentele indispensabile ale unei strategii de succes în domeniul transporturilor.

Conferința va reuni experți italieni și europeni  și va aborda o provocare majoră europeană care afectează atât sustenabilitatea cât și eficiența sectorului de transport din Europa, precum și calitatea vieții cetățenilor europeni.

Pentru detalii, urmăriți website-ul Comisiei Europene.

Sursa: www.ec.europa.eu

Sursa foto: www.office.microsoft.com

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter