Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Centura de siguranță

Utilizarea centurii de siguranță este o modalitate eficientă pentru a evita rănirea în cazul unui eveniment rutier nedorit. Nu necesită o tehnologie specială și este prevăzută în toate autovehiculele. Începând din 2006, în UE, utilizarea centurii de siguranță este obligatorie în toate vehiculele.               

În baza legislației europene, conducătorii auto și pasagerii dintr-un vehicul trebuie să folosescă centura de siguranță indiferent de locul pe care îl ocupă.

Potrivit unui studiu privind siguranța rutieră realizat de Uniunea Europeană în anul 2008, aplicarea unor măsuri care să sporească gradul de utilizare a centurii de siguranță ar putea salva în fiecare an până la 7300 de vieți pe șoselele din UE.

Airbag-ul nu poate înlocui centura de siguranță! Utilizați centura de siguranță chiar dacă vehiculul în care călătoriți este echipat cu acest dispozitiv.

Copiii

  • Pentru copiii cu o înălțime sub 1,35 m sau care călătoresc în vehicule/camioane echipate cu dispozitive de securitate trebuie utilizat un sistem de fixare adaptat înălțimii lor
  • Copiii care măsoară peste 1,35 m pot utiliza centura de siguranță prevăzută pentru adulți
  • Este interzisă instalarea scaunului copilului pe scaunul din față al mașinii, orientat cu spatele spre direcția de mers, cu excepția cazului în care airbag-ul este dezactivat.

Sursa: www.ec.europa.eu

Foto: Microsoft Office

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter