Siguranța rutieră

Campanii Industrie Mică Prahova SA

Aplicație pentru smartphone care furnizează informații referitoare la regulile de trafic rutier din Uniunea Europeană

Comisia Europeană a lansat recent o nouă aplicație pentru smartphone. Aplicația poartă numele „Călătorind în străinătate” și este disponibilă în 22 de limbi pentru iPhone și iPad cât și pentru telefoanele compatibile cu Google Android și Microsoft Windows. Pe lângă toate informațiile necesare despre siguranța rutieră pentru țările din Uniunea Europeană, aplicația conține și un chestionar pe tema siguranței rutiere, dar și un joc de memorie cu care pasagerii se pot distra în cursul călătoriilor lungi cu mașina. Bineînțeles, aplicația nu trebuie folosită niciodată în timp ce ne aflăm la volan – conducătorii auto trebuie să îi lase pe ceilalți pasageri să facă acest lucru sau trebuie să ia o pauză de la condus pentru a se odihni și a se informa corespunzător.

Sim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil cu transporturile, a declarat cu acest prilej: „Vacanța de vară este perioada cea mai aglomerată pe șoselele europene. Este atât de ușor să mergem cu mașina în străinătate, dar mulți nu își dau seama că regulile și indicatoarele rutiere diferă pe teritoriul Uniuniii Europene. Aplicația  <Călătorind în străinătate> furnizează informații practice și ușor de utilizat care să contribuie pe cât posibil la reducerea acestui risc.”

Aplicația cuprinde informații despre toate situațiile care prezintă cel mai mare risc de accidente, inclusiv viteza și alcoolemia, semafoarele și folosirea telefoanelor mobile și îi informează pe utilizatori despre obligația de a purta centura de siguranță în mașină și căști de protecție pe bicicletă și pe motocicletă.

Pentru a descărca aplicația, accesați link-ul: http://ec.europa.eu/transport/road_safety/going_abroad/index_en.htm

Sursa text și foto: www.ec.europa.eu

 

Industrie Mică Prahova SA

producție și montaj toate tipurile de indicatoare rutiere; aplicare de marcaje orizontale pe drumuri publice

Newsletter